Regents Math Practice Test

This is a standard Regents Math Practice Test 8th Grade and 9th Grade Maths with answers and explanation. We allow students to participate in this free online Mathematics Practice Test. The question is based on multiple choice question answers.

Regents Math Practice Test

1) Which of the following is a multiple of 88?

  • (A) 1392578
  • (B) 138204
  • (C) 143616
  • (D) 1436280
 Answer: (D) 143616 

2) If 2n2 + 3n represents the sum of n terms of series, the series is an

  • (A) Geometric progression
  • (B) Harmonic Progression (H.P.)
  • (C) Arithmetic progression(AP)
  • (D) None of these
 Answer:  (c) Arithmetic progression(AP)  

3.) A woman works continuously for 7 days in the kitchen and refuses to work on the 8th day when her husband takes over. If she starts her work on a Sunday, the 10th time she rests will be on which day of the week?

  • (A) Sunday
  • (B) Tuesday
  • (C) Monday
  • (D) Friday
 Answer:  (B) Tuesday  

4. Three numbers whose sum is 15 are in A.P. if 8,6 and 4 are added to them respectively, the results would be in G.P. Find the numbers?

  • (A) 3, 5, 7
  • (B) 2, 5, 8
  • (C) 1, 5, 9
  • (D) 6, 5, 4
 Answer:  (A) 3, 5, 7  

5.) The average cost of 2 Parker and 3 Montblanc Pens is USD 1000. The average cost of 3 Parker and 210 Parker and 10 Montblanc pens.

  • (A) USD 105000
  • (B) USD 11250
  • (C) USD 22500
  • (D) USD 25000
 Answer:  (C) USD 22500  

6.) A bucket is full of alcohol and water in which 18% is alcohol. 8 litres of this mixture has been taken out replacing this with 8 litres of water. If the alcohol content is 15%now, what is the capacity of the bucket?

  • (A) 52 l
  • (B) 48 l
  • (C) 42 l  
  • (D) 36 l        
 Answer:  (B) 48 l  

7.) When smelted, 80 tonnes of an ore yielded 40 tonnes of metal containing 12% impurity. Determine the percentage of impurity in the ore.

  • (A) 53
  • (B) 8
  • (C) 6
  • (D) None of these
 Answer:  (C) 6  

8.) Two taps can fill a tank in 10 minutes and 12 minutes respectively. There is an emptying valve at the bottom of the tank. When this is open, the two taps can fill the taken in 30 minutes. How long will it take the emptying valve to empty a full tank?

  • (A) 5.33 min.
  • (B) 3.67 min.
  • (C) 6.67 min.
  • (D) 4.5 min.
 Answer:  (C) 6.67 min. 

9.) A shop owner sells two TV sets at Rs 9500 each. On one he gains 20% and on the other, he loses 20%. What is the net result of the sales?

  • (A) 4.2% gain
  • (B) 5.2% loss
  • (C) 4.17% loss
  • (D) 5.31% gain
 Answer:  (C) 4.17% loss. 

10.) A sum of money doubles itself in 9 years at simple interest. Find the rate of interest?

Mathematics Practice Questions 9
 Answer:  (D) . 

11.) Three numbers are continued proportion. The middle one is 16 and the sum of the other two is Determine the number.

  • (A) 4, 16, 126
  • (B) 1, 16, 129
  • (C) 2, 16, 110
  • (D) 128, 16, 2
 Answer:  (D) 128, 16, 2 . 

12.) A certain single digit number is increased by 10. The new number is then increased by as many percents as the original number was increased in the first instance. The final number is 72. What is the original single digit number?

  • (A) 5
  • (B) 4
  • (C) 3
  • (D) 2
 Answer:  NOT FOUND . 

See also: 

0 comments… add one

Leave a Comment