Mathematics 22 June 2004

Mathematics 22 June 2004 Questions Answer Keys

The University of the State of New York
Regents High School Examination
Mathematics B
Tuesday, June 22, 2004 — 1:15 to 4:15 p.m., only

Print Your Name: ______________________________________________________

Print Your School’s Name: ________________________________________________

 

1. What is the sum of 2 – √–4 and –3 + √–16 expressed in a + bi form?

  • (1) –1 + 2i
  • (2) –1 + i√20
  • (3) –1 + 12i
  • (4) –14 + i
Answer: (1) –1 + 2i 

2. The Hiking Club plans to go camping in a State park where the probability of rain on any given day is 0.7. Which expression can be used to find the probability that it will rain on exactly three of the seven days they are there?

  • (1) 7C3(0.7)3(0.3)4
  • (2) 7C3(0.3)3(0.7)4
  • (3) 4C3(0.7)3(0.7)4
  • (4) 4C3(0.4)4(0.3)3
Answer: (1) 7C3(0.7)3(0.3)4 

3. What is the amplitude of the function y = 2/sin 4x?

  • (1) π/2
  • (2) 2/3
  • (3) 3π
  • (4) 4
Answer: (2) 2/3 

4. Which quadratic function is shown in the accompanying graph?

Mathematics 22 June 2004 Question
  • (1) y = –2x2
  • (2) y = 2x2
  • (3) y = – ½x2
  • (4) y = ½x2
Answer: (2) y = 2x2 

5. In the accompanying graph, the shaded region represents set A of all points (x,y) such that x2 + y2 ≤ 1. The transformation T maps point (x,y) to point (2x,4y).

Mathematics 22 June 2004

Which graph shows the mapping of set A by the transformation T?

Mathematics 22 June 2004
Answer: (3) 

6. If f(x) = 4x0 + (4x)–1, what is the value of f(4)?

  • (1) –12
  • (2) 0
  • (3) 11/16
  • (4) 41/16
Answer: (4) 41/16 
Mathematics 22 June 2004
  • (1) all real numbers except 0
  • (2) all real numbers except 3
  • (3) all real numbers except 3 and –3
  • (4) all real numbers
Answer: (3) all real numbers except 3 and –3 

8. Which graph represents an inverse variation between stream velocity and the distance from the center of the stream?

Mathematics 22 June 2004
Answer: (1)  

9. If logb x = y, then x equals

  • (1) y • b
  • (2) y/b
  • (3) yb
  • (4) by
Answer: (4) by 

10. The expression i0i1i2i3i4 is equal to

  • (1) 1
  • (2) –1
  • (3) i
  • (4) –i
Answer: (2) –1 

11. Which equation models the data in the accompanying table?

Mathematics 22 June 2004
  • (1) y = 2x + 5
  • (2) y = 2x
  • (3) y = 2x
  • (4) y = 5(2x)
Answer: (4) y = 5(2x) 

12. The amount of juice dispensed from a machine is normally distributed with a mean of 10.50 ounces and a standard deviation of 0.75 ounce. Which interval represents the amount of juice dispensed about 68.2% of the time?

  • (1) 9.00–12.00
  • (2) 9.75–10.50
  • (3) 9.75–11.25
  • (4) 10.50–11.25
Answer: (3) 9.75–11.25 

13. If θ is an acute angle such that sin θ = 5/13, what is the value of sin 2θ?

  • (1) 12/13
  • (2) 10/26
  • (3) 60/169
  • (4) 120/169
Answer: (4) 120/169 

14. Which function is symmetrical with respect to the origin?

  • (1) y = √x + 5
  • (2) y = |5 – x|
  • (3) y = –5/x
  • (4) y = 5x
Answer: (3) y = –5/x 
Mathematics 22 June 2004
Answer: (1) xy/y – x 

16. Sam is designing a triangular piece for a metal sculpture. He tells Martha that two of the sides of the piece are 40 inches and 15 inches, and the angle opposite the 40-inch side measures 120°. Martha decides to sketch the piece that Sam described. How many different triangles can she sketch that match Sam’s description?

  • (1) 1
  • (2) 2
  • (3) 3
  • (4) 0
Answer: (1) 1 

17. If f(x) = x + 1 and g(x) = x2 – 1, the expression (g ° f)(x) equals 0 when x is equal to

  • (1) 1 and –1
  • (2) 0, only
  • (3) –2, only
  • (4) 0 and –2
Answer: (4) 0 and –2 

18. If θ is a positive acute angle and sin θ = a, which expression represents cos θ in terms of a?

Mathematics 22 June 2004
Answer: (2) √1 – a2 

19. The expression 4√16a6b4 is equivalent to

  • (1) 2a2b
  • (2) 2a 3/2b
  • (3) 4a2b
  • (4) 4a 3/2b
Answer: (2) 2a 3/2b 

20. What is the most direct method of proof that could be used to prove ΔHIJ ≅ ΔKLJ?

  • (1) HL ≅ HL
  • (2) SAS ≅ SAS
  • (3) AAS ≅ AAS
  • (4) ASA ≅ ASA
Answer: (3) AAS ≅ AAS 

 

Mathematics 22 June 2004 Questions Answers Keys

Mathematics 23 June 2009Mathematics Examination Question
Mathematics 23 June 2009Scoring Key and Rating Guide

 

See also:

0 comments… add one

Leave a Comment