Mathematics 20 June 2003

Mathematics 20 June 2003 Questions Answer Keys

The University of the State of New York
REGENTS HIGH SCHOOL EXAMINATION
MATHEMATICS B
Friday, June 20, 2003 — 1:15 to 4:15 p.m., only
Print Your Name: ______________________________________________________
Print Your School’s Name:_________________________________________________

1. For which value of x is y = log x undefined?

  • (1) 0
  • (2) 1 ⁄10
  • (3) π
  • (4) 1.483
Answer: (1) 0

2. If sin θ > 0 and sec θ < 0, in which quadrant does the terminal side of angle  lie?

  • (1) I
  • (2) II
  • (3) III
  • (4) IV
Answer: (2) II

3. What is the value of x in the equation 81x+2 = 275x+4 ?

Answer: (4)  

4. The relationship between voltage, E, current, I, and resistance, Z, is given by the equation E = IZ. If a circuit has a current I = 3 + 2i and a resistance Z = 2 – i, what is the voltage of this circuit?

  • (1) 8 + i
  • (2) 8 + 7i
  • (3) 4 + i
  • (4) 4 – i
Answer: (1) 8 + i 
Answer: (3)   

6. What are the coordinates of point P, the image of point (3,–4) after a reflection in the line y = x?

  • (1) (3,4)
  • (2) (–3,4)
  • (3) (4,–3)
  • (4) (–4,3)
Answer: (4) (–4,3)  

7. The roots of the equation ax2 + 4x = –2 are real, rational, and equal when a has a value of

  • (1) 1
  • (2) 2
  • (3) 3
  • (4) 4
Answer: (2) 2  

8. Two objects are 2.4 × 1020 centimeters apart. A message from one object travels to the other at a rate of 1.2 × 105 centimeters per second. How many seconds does it take the message to travel from one object to the other?

  • (1) 1.2 × 1015
  • (2) 2.0 × 104
  • (3) 2.0 × 1015
  • (4) 2.88 × 1025
Answer: (3) 2.0 × 1015  

9. If f(x) = cos x, which graph represents f(x) under the composition r y-axis ° rx-axis ?

Answer: (2)  

10. Which diagram represents a relation in which each member of the domain corresponds to only one member of its range?

Answer: (3)  

11. The accompanying diagram represents the elliptical path of a ride at an amusement park.

Which equation represents this path?

Answer: (3)  
Answer: (1)  

13. Which transformation is an opposite isometry?

  • (1) dilation
  • (2) line reflection
  • (3) rotation of 90°
  • (4) translation
Answer: (2) line reflection  

14. Which equation is represented by the accompanying graph?

  • (1) y =|x|– 3
  • (2) y = (x – 3)2 + 1
  • (3) y = |x + 3| – 1
  • (4) y = |x – 3| + 1
Answer: (4) y = |x – 3| + 1  

15. What is the value of i99 – i3?

  • (1) 1
  • (2) i96
  • (3) –i
  • (4) 0
Answer: (4) 0  
  • (1) 8
  • (2) –8
  • (3) 25
  • (4) –25
Answer: (2) –8  
Answer: (2)  

18. What is the solution set of the inequality |3 – 2x| ≥ 4?

Answer: (3)  

19. What value of x in the interval 0° ≤ x ≤ 180° satisfies the equation √3 tan x + 1 = 0?

  • (1) –30°
  • (2) 30°
  • (3) 60°
  • (4) 150°
Answer: (4) 150°  

Which statement would not be used to prove ΔABC ≅ ΔDEF?

  • (1) SSS ≅ SSS
  • (2) SAS ≅ SAS
  • (3) AAS ≅ AAS
  • (4) HL ≅ HL
Answer: (1) SSS ≅ SSS   

Mathematics 20 June 2003 Questions Answers Keys

 Mathematics 20 June 2003Mathematics Examination Question
Mathematics 20 June 2003Scoring Key and Rating Guide

See also: 

0 comments… add one

Leave a Comment