Living Environment January 2010

Regents Living Environment January 2010 Test Prep Question Answers Keys. The examination was administrated by the University Of The State Of New York, Regents High School.Regents Living Environment January 2010 Question Answers Keys. Download this January 2010 question answers free in PDF file. These Regents Science questions are based on grade 8, high school, middle schools multiple choice questions.

Living Environment January 2010 Questions

1 Which type of organism can obtain energy directly from any of the other organisms in an
ecosystem?

  • (1) herbivore
  • (2) producer
  • (3) decomposer
  • (4) carnivore
Answer: (3) decomposer

2 Which structures are listed in order from the least complex to the most complex?

  • (1) plant cell, leaf, chloroplast, rose bush
  • (2) chloroplast, plant cell, leaf, rose bush
  • (3) chloroplast, leaf, plant cell, rose bush
  • (4) rose bush, leaf, plant cell, chloroplast
Answer: (2) chloroplast, plant cell, leaf, rose bush

3.) The ameba represented in the diagram below is a single-celled organism.

Regents Living Environment January 2010 Test Prep Question

Which two processes are most closely associated with structure A?

  • (1) insertion and deletion
  • (2) nervous regulation and circulation
  • (3) active transport and diffusion
  • (4) replication and photosynthesis
Answer: (3) active transport and diffusion

4.)The virus that causes bird flu can attach to the cells of the lower part of the respiratory system in humans, but not to the cells of the upper part of the respiratory system. The most likely reason for this is that these two groups of cells have different

  • (1) DNA codes in their nuclei
  • (2) enzymes in their mitochondria
  • (3) amounts of water in their cytoplasm
  • (4) receptor molecules on their membranes
Answer: (4) receptor molecules on their membranes

5.) A piece of refrigerated, cooked meat will remain safe to eat for a longer period of time than a refrigerated piece of raw meat of similar size. Which statement is a valid inference based on
this information?

  • (1) Cooking meat kills many bacteria and fungi.
  • (2) Cool temperatures stimulate the growth of microbes on raw meat.
  • (3) Raw meat cannot be preserved.
  • (4) Cooked meat contains antibodies that destroy decomposers.
Answer: (1) Cooking meat kills many bacteria and fungi.

6.)Some bloodsucking insects insert their mouthparts directly into a blood vessel and withdraw blood. Other blood-sucking insects have mouthparts that cut through the skin and blood vessels and produce a small pool of blood from which they feed. Both mouthpart types are specialized for

  • (1) autotrophic nutrition
  • (2) heterotrophic nutrition
  • (3) regulation
  • (4) excretion
Answer: (2) heterotrophic nutrition

7 If the ribosomes of a cell were destroyed, what effect would this most likely have on the cell?

  • (1) It would stimulate mitotic cell division.
  • (2) The cell would be unable to synthesize proteins.
  • (3) Development of abnormal hereditary features would occur in the cell.
  • (4) Increased protein absorption would occur through the cell membrane.
Answer: (2) The cell would be unable to synthesize proteins.

8.) Which substances play an important role in communication between cells in a multicellular
organism by acting as chemical messengers? 

  • (1) fats
  • (2) antibiotics
  • (3) minerals
  • (4) hormones
Answer: (2) The cell would be unable to synthesize proteins.

9.) The diagram below illustrates asexual reproduction in yeast.

Regents Living Environment January 2010 Question 9

Yeast produce offspring that usually have

  • (1) genes that are different from those of the parent
  • (2) genes that are identical to those of the parent
  • (3) half of the genetic information of the parent
  • (4) organelles that are not found in the parent
Answer: (2) genes that are identical to those of the parent

10.) The molecule represented below is found in living things. Which statement describes one characteristic of this molecule?

  • (1) It is the template for the replication of genetic information.
  • (2) Organic catalysts are made up of these molecules.
  • (3) It is different in each cell of an organism.
  • (4) Cell membranes contain many of these molecules.
Answer: (2) Organic catalysts are made up of these molecules.

 

Download Living Environment January 2010 Question Answers

Living Environment Examination  (376 KB)
Scoring Key and Rating Guide  (157 KB)

Updated information regarding the rating of this examination may be posted on the New York State Education Department’s web site during the rating period. Check this website http://www.emsc.nysed.gov/osa.

See also: 

0 comments… add one

Leave a Comment