Integrated Algebra 27 January 2015

Integrated Algebra 27 January 2015 Questions Answer Keys

The University of the State of New York
Regents High School Examination
Integrated Algebra
Tuesday, January 27, 2015 — 1:15 to 4:15 p.m., only

Student Name: ______________________________________________________

School Name: _______________________________________________________

 

1. If A {1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8} and B {2, 4, 6, 8, 10, 12}, the intersection of sets A and B is

  • (1) {10, 12}
  • (2) {2, 4, 6, 8}
  • (3) {1, 3, 5, 7}
  • (4) {1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12}
Answer: (2) {2, 4, 6, 8} 

2. What is the value of n in the equation 0.2(n 6) 2.8?

  • (1) 8
  • (2) 2
  • (3) 20
  • (4) 44
Answer: (3) 20 
Integrated Algebra 27 January 2015

 

  • (1) 4x2y3
  • (2) 4x3y3
  • (3) 4x9y4
  • (4) 4x3y2
Answer: (4) 4x3y2 

4. Which situation is represented by bivariate data?

  • (1) A student lists her algebra quiz grades for one month.
  • (2) A wrestler records his weight before each match.
  • (3) A musician writes down how many minutes she practices her instrument each day.
  • (4) An ice cream vendor tracks the daily high temperature and how many ice cream bars he sells each day
Answer: (4) An ice cream vendor tracks the daily high temperature and how many ice cream bars he sells each day 

5. A cylinder has a circular base with a radius of 3 units and a height of 7 units. What is the volume of the cylinder in cubic units?

  • (1) 2π
  • (2) 42π
  • (3) 63π
  • (4) 147π
Answer: (3) 63π 

6. The graph of f(x) is shown below.

Integrated Algebra 27 January 2015

Based on this graph, what are the roots of the equation f(x) 0?

  • (1) 1 and 5
  • (2) 1 and 5
  • (3) 2 and 9
  • (4) 1 and 5 and 5
Answer: (2) 1 and 5 

7. Jose wants to ride his bike a total of 50 miles this weekend. If he rides m miles on Saturday, which expression represents the number of miles he must ride on Sunday?

  • (1) m – 50
  • (2) m + 50
  • (3) 50 – m
  • (4) 50m
Answer: (3) 50 – m 

8. Four students are playing a math game at home. One of the math game questions asked them to write an algebraic equation

Brandon wrote: 3(5x – 0)
William wrote: 7 – 2(6 + x)
Alice wrote: 15x
Kayla wrote: 11 = 2x + 3

Which student wrote an algebraic equation?

  • (1) Brandon
  • (2) William
  • (3) Alice
  • (4) Kayla
Answer: (4) Kayla 

9. A student spent 15 minutes painting a 2-foot by 3-foot bulletin board. To the nearest tenth of a minute, how long did it take the student to paint 1 square foot?

  • (1) 0.4
  • (2) 1.5
  • (3) 2.5
  • (4) 3.5
Answer: (3) 2.5

10. What is an equation of the line that passes through the points (2,1) and (6,5)?

  • (1) y = – 3/2x – 2
  • (2) y = – 3/2x + 4
  • (3) y = – 2/3x – 1
  • (4) y = – 2/3x + 7/3
Answer: (2) y = – 3/2x + 4

11. What is 10/7x – 3/5x expressed in simplest form?

  • (1) 7/2x
  • (2) 29/2x
  • (3) 29/35x
  • (4) 55/35x
Answer: (3) 29/35x 

12. In the box-and-whisker plot below, what is the 2nd quartile?

Integrated Algebra 27 January 2015
  • (1) 25
  • (2) 30
  • (3) 45
  • (4) 50
Answer: (2) 30 

13. The length of a rectangle is three feet less than twice its width. If x represents the width of the rectangle, in feet, which inequality represents the area of the rectangle that is at most 30 square feet?

  • (1) x(2x 3) ≤ 30
  • (2) x(2x 3) ≥ 30
  • (3) x(3 2x) ≤ 30
  • (4) x(3 2x) ≥ 30
Answer: (1) x(2x 3) ≤ 30 

14. Which set is a function?

  • (1) {(3,4), (3,5), (3,6), (3,7)}
  • (2) {(1,2), (3,4), (4,3), (2,1)}
  • (3) {(6,7), (7,8), (8,9), (6,5)}
  • (4) {(0,2), (3,4), (0,8), (5,6)}
Answer: (2) {(1,2), (3,4), (4,3), (2,1)} 

15. The weights of 40 students were recorded. If the 75th percentile of their weights was 140 pounds, what is the total number of students who weighed more than 140 pounds?

  • (1) 10
  • (2) 20
  • (3) 30
  • (4) 4
Answer: (1) 10 

16. What is the slope of the line represented by the equation 4x + 3y = 7?

  • (1) 7/4
  • (2) 7/3
  • (3)  3/4
  • (4)  4/3
Answer: (4) – 4/3  

17. What is √150 + √24 expressed in simplest radical form?

  • (1) √6
  • (2) √12
  • (3) √87
  • (4) √174
Answer: (1) √6 

18. In ΔABC below, the measure of ∠A 90°, AB = 6, AC = 8, and BC 10.

Integrated Algebra 27 January 2015

Which ratio represents the sine of ∠B?

  • (1) 10/8
  • (2) 8/6
  • (3) 6/10
  • (4) 8/10
Answer: (4) 8/10 

19. The equations 6x + 5y = 300 and 3x + 7y = 285 represent the money collected from selling gift baskets in a school fundraising event. If x represents the cost for each snack gift basket and y represents the cost for each chocolate gift basket, what is the cost for each chocolate gift basket?

  • (1) $20
  • (2) $25
  • (3) $30
  • (4) $54
Answer: (3) $30 

20 Which equation represents the axis of symmetry of the graph of the equation y = x2 + 4x – 5?

  • (1) x = 2
  • (2) x = 4
  • (3) y = 2
  • (4) y = 4
Answer: (1) x = –2 

 

Integrated Algebra 27 January 2015 Questions Answers Keys

Mathematics 23 June 2009Mathematics Examination Question
Mathematics 23 June 2009Scoring Key and Rating Guide

 

See also:

0 comments… add one

Leave a Comment