Integrated algebra 18 June 2015

Integrated algebra 18 June 2015 Questions Answer Keys

The University of the State of New York
REGENTS HIGH SCHOOL EXAMINATION
INTEGRATED ALGEBRA
Thursday, June 18, 2015 — 9:15 a.m. to 12:15 p.m., only
Student Name:________________________________________________________
School Name: _________________________________________________________

1. If A {1,2,3,4,5,6,7,8} and B {2,4,6,8,10,12}, then the intersection of these two sets is

  • (1) {10,12}
  • (2) {1,3,5,7}
  • (3) {2,4,6,8}
  • (4) {1,2,3,4,5,6,7,8,10,12}
Answer: (3) {2,4,6,8}  

2. There are 4 students running for Student Government President. A survey was taken asking 100 students which candidate they would vote for in the election. The results are shown in the table below:

Based on the table, what is the probability that a student chosen at random will vote for Lyshon?

  • (1) 3/10
  • (2) 7/25
  • (3) 7/50
  • (4) 43/50
Answer: (3) 7/50  

3. The graph of y = x2 is shown below.

Which graph represents y 2x2?

Answer: (4)  

4. The local deli charges a fee for delivery. On Monday, they delivered  two dozen bagels to an office at a total cost of $8. On Tuesday, three dozen bagels were delivered at a total cost of $11. Which system of equations could be used to find the cost of a dozen bagels, b, if the delivery fee is f ?

  • (1) b + 2f = 8 ,  b + 3f = 11
  • (2) 2b + f = 8 , b + 3f = 11
  • (3) b + 2f = 8 , 3b + f = 11
  • (4) 2b + f = 8 , 3b + f = 11
Answer: (4) 2b + f = 8 , 3b =+ f = 11

5. Which inequality is shown in the graph below?

Answer: (3)   

6. Which expression is equivalent to 81 – 16x2?

  • (1) (9 – 8x)(9 + 8x)
  • (2) (9 – 8x)(9 + 2x)
  • (3) (9 – 4x)(9 + 4x)
  • (4) (9 – 4x)(9 – 4x)
Answer: (3) (9 – 4x)(9 + 4x)  
Answer: (4)  

8. The product of a number and 3, increased by 5, is 7 less than twice the number. Which equation can be used to find this number, n?

  • (1) 3n + 5 = 2n –  7
  • (2) 3n + 5 = 7 –  2n
  • (3) 3(n + 5) = 2n – 7
  • (4) 3(n + 5) = 7 – 2n
Answer: (1) 3n + 5 = 2n –  7 

9. Which linear equation represents a line that has a slope of ²⁄3?

  • (1) – 2y = – 3x + 6
  • (2) – 3y = 2x + 6
  • (3) 3y = – 2x + 6
  • (4) 3y = 2x + 6
Answer: (4) 3y  = 2x + 6  

10. Which situation is an example of bivariate data?

  • (1) shoe sizes of a tennis team
  • (2) goals scored in soccer games
  • (3) Calories consumed in one day
  • (4) hours studying compared to test scores
Answer: (4) hours studying compared to test scores  

11. What is the solution of the following system of equations?

2a + 3b =12
a + ½b – 6

  • (1) a = -6 and b = 0
  • (2) a = – 4.5 and b = 3
  • (3) a = – 3 and b = 6
  • (4) a = 24 and b = 6
Answer: (3) a = – 3 and b = 6  

12. Which statement is true about the data shown in the scatter plot below?

  • (1) There is no correlation between the two sets of data.
  • (2) There is a positive correlation between the two sets of data.
  • (3) There is a negative correlation between the two sets of data.
  • (4) The correlation between the data is both positive and negative.
Answer: (3) There is a negative correlation between the two sets of data.

13. The graph of the equation y  = – 2 is a line

  • (1) parallel to the x-axis
  • (2) parallel to the y-axis
  • (3) passing through the origin
  • (4) passing through the point (2,0)
Answer: (1) parallel to the x-axis  

14. The base of a closed right circular cylinder has a diameter of 5 cm. If the height of the cylinder is 8 cm, what is the surface area of the cylinder, to the nearest square centimeter?

  • (1) 157
  • (2) 165
  • (3) 408
  • (4) 628
Answer: (2) 165

15. Which equation represents the line that passes through the points (- 1,- 2) and (3,10)?

  • (1) y = 3x + 1
  • (2) y = 3x – 1
  • (3) y = 4x + 2
  • (4) y = 4x – 2
Answer: (1) y = 3x + 1 

16. As shown in the diagram below, a building casts a 72-foot shadow on the ground when the angle of elevation of the Sun is 40º.

How tall is the building, to the nearest foot?

  • (1) 46
  • (2) 60
  • (3) 86
  • (4) 94
Answer: (2) 60 

17. Which value of x is a solution of the inequality 25x – 100 < 250?

  • (1) 13
  • (2) 14
  • (3) 15
  • (4) 16
Answer: (1) 13 

18. The square of a positive number is 24 more than 5 times the number. What is the value of the number?

  • (1) 6
  • (2) 8
  • (3) 3
  • (4) 4
Answer: (2) 8

19. Owino gets paid $280 per week plus 5% commission on all sales for selling electronic equipment. If he sells n dollars worth of electronic equipment in one week, which algebraic expression represents the amount of money he will earn that week?

  • (1) 280n + 5
  • (2) 280n + 0.05
  • (3) 280 + 0.05n
  • (4) 280 + 5n
Answer: (3) 280 + 0.05n
  • (1) – 9
  • (2) 2
  • (3) – 3
  • (4) 0
Answer: (2) 2  

Integrated algebra 18 June 2015 Questions Answers Keys

 Integrated algebra 18 June 2015Integrated algebra Examination Question
Integrated algebra 18 June 2015Scoring Key and Rating Guide

See also: 

0 comments… add one

Leave a Comment