Integrated Algebra 18 June 2010

Integrated Algebra 18 June 2010 Questions Answer Keys

The University of the State of New York
Regents High School Examination
Integrated Algebra
Friday, June 18, 2010—1:15 to 4:15 p.m., only

Student Name: ______________________________________________________

School Name: _______________________________________________________

 

1. Given:

Set U = {S, O, P, H, I, A}
Set B = {A, I, O}

If set B is a subset of set U, what is the complement of set B?

  • (1) {O, P, S}
  • (2) {I, P, S}
  • (3) {A, H, P}
  • (4) {H, P, S}
Answer: (4) {H, P, S} 

2. How many different sandwiches consisting of one type of cheese, one condiment, and one bread choice can be prepared from five types of cheese, two condiments, and three bread choices?

  • (1) 10
  • (2) 13
  • (3) 15
  • (4) 30
Answer: (4) 30 

3. The sum of 4x3 + 6x2 + 2x − 3 and 3x3 + 3x2 − 5x − 5 is

  • (1) 7x3 + 3x2 − 3x − 8
  • (2) 7x3 + 3x2 + 7x + 2
  • (3) 7x3 + 9x2 − 3x – 8
  • (4) 7x6 + 9x4 − 3x2 − 8
Answer: (3) 7x3 + 9x2 − 3x – 8 

4. What is the slope of the line that passes through the points (3,5) and (−2,2)?

  • (1) 1/5
  • (2) 3/5
  • (3) 5/3
  • (4) 5
Answer: (2) 3/5 

5. What are the vertex and axis of symmetry of the parabola shown in the diagram below?

Integrated Algebra 18 June 2010
  • (1) vertex: (1,−4); axis of symmetry: x = 1
  • (2) vertex: (1,−4); axis of symmetry: x = −4
  • (3) vertex: (−4,1); axis of symmetry: x = 1
  • (4) vertex: (−4,1); axis of symmetry: x = −4
Answer: (1) vertex: (1,−4); axis of symmetry: x = 1 

6. Three high school juniors, Reese, Matthew, and Chris, are running for student council president. A survey is taken a week before the election asking 40 students which candidate they will vote for in the election. The results are shown in the table below.

Integrated Algebra 18 June 2010

Based on the table, what is the probability that a student will vote for Reese?

  • (1) 1/3
  • (2) 3/5
  • (3) 3/8
  • (4) 5/8
Answer: (3) 3/

7. Which linear equation represents a line containing the point (1,3)?

  • (1) x + 2y = 5
  • (2) x − 2y = 5
  • (3) 2x + y = 5
  • (4) 2x − y = 5
Answer: (3) 2x + y = 5 

8. The expression √72 – 3√2 written in simplest radical form is

  • (1) 5√2
  • (2) 3√6
  • (3) 3√2
  • (4) √6
Answer: (3) 3√2 

9. In ΔABC, the measure of ∠B = 90°, AC = 50, AB = 48, and BC = 14. Which ratio represents the tangent of ∠A?

  • (1) 14/50
  • (2) 14/48
  • (3) 48/50
  • (4) 48/14
Answer: (2) 14/48 

10. Which ordered pair is in the solution set of the system of linear inequalities graphed below?

Integrated Algebra 18 June 2010
  • (1) (1,−4)
  • (2) (−5,7)
  • (3) (5,3)
  • (4) (−7,−2)
Answer: (1) (1,−4) 

11. Which table does not show bivariate data?

Integrated Algebra 18 June 2010
Answer: (3) 

12. What is the solution of the system of equations c + 3d = 8 and c = 4d − 6?

  • (1) c = −14, d = −2
  • (2) c = −2, d = 2
  • (3) c = 2, d = 2
  • (4) c = 14, d = −2
Answer: (3) c = 2, d = 2 

13. Which graph represents a function?

Integrated Algebra 18 June 2010
Answer: (4)
Integrated Algebra 18 June 2010
  • (1) 0
  • (2) 2
  • (3) 3
  • (4) 9
Answer: (3)

15. The graphs of the equations y = 2x − 7 and y − kx = 7 are parallel when k equals

  • (1) −2
  • (2) 2
  • (3) −7
  • (4) 7
Answer: (2) 2 

16. Which verbal expression is represented by ½ (n − 3)?

  • (1) one-half n decreased by 3
  • (2) one-half n subtracted from 3
  • (3) the difference of one-half n and 3
  • (4) one-half the difference of n and 3
Answer: (4) one-half the difference of n and 3

17. The freshman class held a canned food drive for 12 weeks. The results are summarized in the table below.

Integrated Algebra 18 June 2010

Which number represents the second quartile of the number of cans of food collected?

  • (1) 29.5
  • (2) 30.5
  • (3) 40
  • (4) 60
Answer: (3) 40
Integrated Algebra 18 June 2010
Answer: (4) 

19. Which value of x is the solution of x/3 + x + 1/2 = x?

  • (1) 1
  • (2) −1
  • (3) 3
  • (4) −3
Answer: (3) 3

20. When 36 is subtracted from the square of a number, the result is five times the number. What is the positive solution?

  • (1) 9
  • (2) 6
  • (3) 3
  • (4) 4
Answer: (1) 9

 

 

Integrated Algebra 18 June 2010 Questions Answer Keys

Mathematics 23 June 2009Mathematics Examination Question
Mathematics 23 June 2009Scoring Key and Rating Guide

 

See also:

0 comments… add one

Leave a Comment