Integrated Algebra 14 June 2012

Integrated Algebra 14 June 2012 Questions Answer Keys

The University of the State of New York
Regents High School Examination
Integrated Algebra
Thursday, June 14, 2012 — 1:15 to 4:15 p.m., only

Student Name: ______________________________________________________

School Name: _______________________________________________________

 

1. In a baseball game, the ball traveled 350.7 feet in 4.2 seconds.What was the average speed of the ball, in feet per second?

  • (1) 83.5
  • (2) 177.5
  • (3) 354.9
  • (4) 1,472.9
Answer: (1) 83.5

2. A survey is being conducted to determine if a cable company should add another sports channel to their schedule. Which random survey would be the least biased?

  • (1) surveying 30 men at a gym
  • (2) surveying 45 people at a mall
  • (3) surveying 50 fans at a football game
  • (4) surveying 20 members of a high school soccer team
Answer: (2) surveying 45 people at a mall
Integrated Algebra 14 June 2012
  • (1) 16x7 – 4x6 + 8x5 – 12x4
  • (2) 4x7 – x6 + 2x5 – 3x4
  • (3) 4x3 – x2 + 2x – 3x
  • (4) 4x3 – x2 + 2x – 3
Answer: (4) 4x3 – x2 + 2x – 3 

4. Marcy determined that her father’s age is four less than three times her age. If x represents Marcy’s age, which expression represents her father’s age?

  • (1) 3x – 4
  • (2) 3(x – 4)
  • (3) 4x – 3
  • (4) 4 – 3x
Answer: (1) 3x – 4 

5. A set of data is graphed on the scatter plot below

Integrated Algebra 14 June 2012

This scatter plot shows

  • (1) no correlation
  • (2) positive correlation
  • (3) negative correlation
  • (4) undefined correlation
Answer: (2) positive correlation

6. Which situation is an example of bivariate data?

  • (1) the number of pizzas Tanya eats during her years in high school
  • (2) the number of times Ezra puts air in his bicycle tires during the summer
  • (3) the number of home runs Elias hits per game and the number of hours he practices baseball
  • (4) the number of hours Nellie studies for her mathematics tests during the first half of the school year
Answer: (3) the number of home runs Elias hits per game and the number of hours he practices baseball

7. Brianna’s score on a national math assessment exceeded the scores of 95,000 of the 125,000 students who took the assessment. What was her percentile rank?

  • (1) 6
  • (2) 24
  • (3) 31
  • (4) 76
Answer: (4) 76

8. If A = {0, 1, 3, 4, 6, 7}, B = {0, 2, 3, 5, 6}, and C = {0, 1, 4, 6, 7}, then A ∩ B ∩ C is

  • (1) {0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7}
  • (2) {0, 3, 6}
  • (3) {0, 6}
  • (4) {0}
Answer: (3) {0, 6} 

9. Which graph represents a function?

Integrated Algebra 14 June 2012
Answer: (1)  

10. What is the product of (3x – 2) and (x – 7)?

  • (1) 3x2 – 14
  • (2) 3x2 – 5x – 14
  • (3) 3x2 – 19x – 14
  • (4) 3x2 – 23x – 14
Answer: (3) 3x2 – 19x – 14 

11. If five times a number is less than 55, what is the greatest possible integer value of the number?

  • (1) 12
  • (2) 11
  • (3) 10
  • (4) 9
Answer: (3) 10 

12. The line represented by the equation 2y – 3x = 4 has a slope of

  • (1) –3/2
  • (2) 2
  • (3) 3
  • (4) 3/2
Answer: (4) 3/2

13. What is the solution set of the system of equations x + y = 5 and y = x2 – 25?

  • (1) {(0,5), (11,–6)}
  • (2) {(5,0), (–6,11)}
  • (3) {(–5,0), (6,11)}
  • (4) {(–5,10), (6,–1)}
Answer: (2) {(5,0), (–6,11)}

14. What is the vertex of the parabola represented by the equation y = –2x2 + 24x – 100?

  • (1) x = –6
  • (2) x = 6
  • (3) (6,–28)
  • (4) (–6,–316)
Answer: (3) (6,–28) 

15. If k = am + 3mx, the value of m in terms of a, k, and x can be expressed as

  • (1) k/a + 3x
  • (2) k – 3mx/a
  • (3) k – am/3x
  • (4) k – a/3x
Answer: (1) k/a + 3x
Integrated Algebra 14 June 2012
  • (1) 2/5
  • (2) x + 2/x + 5
  • (3) x – 2/x – 5
  • (4) –3x – 10/– 25
Answer: (2) x + 2/x + 5 

17. Which interval notation describes the set S = {x |1 ≤ x < 10}?

  • 1) [1,10]
  • (2) (1,10]
  • (3) [1,10)
  • (4) (1,10)
Answer: (3) [1,10) 

18. The bull’s-eye of a dartboard has a radius of 2 inches and the entire board has a radius of 9 inches, as shown in the diagram below.

Integrated Algebra 14 June 2012

If a dart is thrown and hits the board, what is the probability that the dart will land in the bull’s-eye?

  • (1) 2/9
  • (2) 7/9
  • (3) 4/81
  • (4) 49/81
Answer: (3) 4/81   

19. What is one-third of 36?

  • (1) 12
  • (2) 32
  • (3) 35
  • (4) 96
Answer: (3) 35 
Integrated Algebra 14 June 2012
Answer: (1) x + 19/2(x + 3) 

 

Integrated Algebra 14 June 2012 Questions Answers Keys

Mathematics 23 June 2009Mathematics Examination Question
Mathematics 23 June 2009Scoring Key and Rating Guide

 

See also:

0 comments… add one

Leave a Comment