Integrated Algebra 13 August 2013

Integrated Algebra 13 August 2013 Question Answer Keys

The University of the State of New York
Regents High School Examination
Integrated Algebra
Tuesday, August 13, 2013 — 8:30 to 11:30 a.m., only

Student Name: ______________________________________________________

School Name: _______________________________________________________

 

1. Which situation describes a negative correlation?

  • (1) the amount of gas left in a car’s tank and the amount of gas used from it
  • (2) the number of gallons of gas purchased and the amount paid for the gas
  • (3) the size of a car’s gas tank and the number of gallons it holds
  • (4) the number of miles driven and the amount of gas used
Answer: (1) the amount of gas left in a car’s tank and the amount of gas used from it 

2. The sum of 8n2 – 3n + 10 and – 3n2 – 6n – 7 is

  • (1) 5n2 – 9n + 3
  • (2) 5n2 – 3n – 17
  • (3) – 11n2 – 9n – 17
  • (4) – 11n2 – 3n + 3
Answer: (1) 5n2 – 9n + 3 

3. Which event is certain to happen?

  • (1) Everyone walking into a room will have red hair.
  • (2) All babies born in June will be males.
  • (3) The Yankees baseball team will win the World Series.
  • (4) The Sun will rise in the east.
Answer: (4) The Sun will rise in the east. 

4. Noj is 5 years older than Jacob. The product of their ages is 84. How old is Noj?

  • (1) 6
  • (2) 7
  • (3) 12
  • (4) 14
Answer: (3) 12

5. Marie currently has a collection of 58 stamps. If she buys s stamps each week for w weeks, which expression represents the total number of stamps she will have?

  • (1) 58sw
  • (2) 58 + sw
  • (3) 58s + w
  • (4) 58 + s + w
Answer: (2) 58 + sw

6. Given:

A = {all odd integers from 1 through 19, inclusive}
B = {9, 11, 13, 15, 17}

What is the complement of set B within set A?

  • (1) {3, 5, 7}
  • (2) {3, 5, 7, 19}
  • (3) {1, 3, 5, 7}
  • (4) {1, 3, 5, 7, 19}
Answer: (4) {1, 3, 5, 7, 19}

7. Which equation represents a line that is parallel to the line whose equation is y = – 3x – 7?

  • (1) y = – 3x + 4
  • (2) y = – 1/3x – 7
  • (3) y = 1/3x + 5
  • (4) y = 3x – 2
Answer: (1) y = – 3x + 4

8. Which graph does not represent the graph of a function?

Integrated Algebra 13 August 2013
Answer: (3) 

9. Which value of x is in the solution set of – 3x + 8 ≥ 14?

  • (1) 3
  • (2) 1
  • (3) 0
  • (4) 3
Answer: (1) –3  

10. What is the slope of the line that passes through the points (4,–7) and (9,1)?

  • (1) 5/8
  • (2) 8/5
  • (3) 6/12
  • (4) 13/6
Answer: (2) 8/5 
Integrated Algebra 13 August 2013
Answer: (2) 

12. The box-and-whisker plot below represents a set of grades in a college statistics class.

Integrated Algebra 13 August 2013

Which interval contains exactly 50% of the grades?

  • (1) 63–88
  • (2) 63–95
  • (3) 75–81
  • (4) 75–88
Answer: (4) 75–88 

13. An art studio has a list of information posted with each sculpture that is for sale. Each entry in the list could be classified as quantitative except for the

  • (1) cost
  • (2) height
  • (3) artist
  • (4) weight
Answer: (3) artist 

14. Which graph represents the inequality y ≥ x + 3?

Integrated Algebra 13 August 2013
Answer: (2) 

15. Using the substitution method, Ken solves the following system of equations algebraically.

2x – y = 5
3x + 2y = – 3

Which equivalent equation could Ken use?

  • (1) 3x + 2(2x – 5) = – 3
  • (2) 3x + 2(5 – 2x) = – 3
  • (3) 3 (y + 5/2) + 2y = – 3
  • (4) 3 (5/2 – y) + 2y = – 3
Answer: (1) 3x + 2(2x – 5) = – 3 
Integrated Algebra 13 August 2013
  • (1) –6
  • (2) –2
  • (3) 3
  • (4) 5
Answer: (4) 5 

17. The statement |–15| < x < |–20| is true when x is equal to

  • (1) 16
  • (2) 14
  • (3) 17
  • (4) 21
Answer: (3) 17 

18. Which equation is true?

Integrated Algebra 13 August 2013
Answer: (2) (–2m2p)3 = –8m6p3 

19. The equation 3(4x) = (4x)3 illustrates which property?

  • (1) commutative
  • (2) associative
  • (3) distributive
  • (4) multiplicative inverse
Answer: (1) commutative 

20. Monique has three sons who play football, two sons who play baseball, and one son who plays both sports. If all of her sons play baseball or football, how many sons does she have?

  • (1) 5
  • (2) 6
  • (3) 3
  • (4) 4
Answer: (4) 4 

 

Integrated Algebra 13 August 2013 Questions Answers Keys

Mathematics 23 June 2009Mathematics Examination Question
Mathematics 23 June 2009Scoring Key and Rating Guide

 

See also:

0 comments… add one

Leave a Comment