Integrated Algebra 12 June 2013

Integrated Algebra 12 June 2013 Questions Answer Keys

The University of the State of New York
Regents High School Examination
Integrated Algebra
Wednesday, June 12, 2013 — 1:15 to 4:15 p.m., only

Student Name: ______________________________________________________

School Name: _______________________________________________________

 

1. Which expression represents “5 less than twice x”?

  • (1) 2x – 5
  • (2) 5 – 2x
  • (3) 2(5 – x)
  • (4) 2(x – 5)
Answer: (1) 2x – 5 

2. Gabriella has 20 quarters, 15 dimes, 7 nickels, and 8 pennies in a jar. After taking 6 quarters out of the jar, what will be the probability of Gabriella randomly selecting a quarter from the coins left in the jar?

  • (1) 14/44
  • (2) 30/44
  • (3) 14/50
  • (4) 20/50
Answer: (1) 14/44 

3. Based on the line of best fit drawn below, which value could be expected for the data in June 2015?

Integrated Algebra 12 June 2013
  • (1) 230
  • (2) 310
  • (3) 480
  • (4) 540
Answer: (3) 480 

4. If the point (5,k) lies on the line represented by the equation 2x + y = 9, the value of k is

  • (1) 1
  • (2) 2
  • (3) –1
  • (4) –2
Answer: (3) –1 

5. A soda container holds 5½ gallons of soda. How many ounces of soda does this container hold?

Integrated Algebra 12 June 2013
  • (1) 44
  • (2) 176
  • (3) 640
  • (4) 704
Answer: (4) 704 

6. The roots of a quadratic equation can be found using the graph below.

Integrated Algebra 12 June 2013

What are the roots of this equation?

  • (1) –4, only
  • (2) –4 and –1
  • (3) –1 and 4
  • (4) –4, –1, and 4
Answer: (3) –1 and 4 

7. If the area of a rectangle is represented by x2 + 8x + 15 and its length is represented by x + 5, which expression represents the width of the rectangle?

  • (1) x + 3
  • (2) x – 3
  • (3) x2 + 6x + 5
  • (4) x2 + 7x + 10
Answer: (1) x + 3 

8. Which set of data describes a situation that would be classified as qualitative?

  • (1) the colors of the birds at the city zoo
  • (2) the shoe size of the zookeepers at the city zoo
  • (3) the heights of the giraffes at the city zoo
  • (4) the weights of the monkeys at the city zoo
Answer: (1) the colors of the birds at the city zoo 

9. The value of the expression 6! + 5!(3!)/4! – 10 is

  • (1) 50
  • (2) 102
  • (3) 740
  • (4) 750
Answer: (3) 740 

10. Which interval notation represents –3 ≤ x ≤ 3?

  • (1) [3, 3]
  • (2) (3, 3]
  • (3) [3, 3)
  • (4) (3, 3)
Answer: (1) [–3, 3] 

11. The solutions of x2 = 16x – 28 are

  • (1) 2 and 14
  • (2) 2 and 14
  • (3) 4 and 7
  • (4) 4 and 7
Answer: (2) 2 and 14 

12. If the expression (2ya)4 is equivalent to 16y8, what is the value of a?

  • (1) 12
  • (2) 2
  • (3) 32
  • (4) 4
Answer: (2) 2 

13. Which table shows bivariate data?

Integrated Algebra 12 June 2013
Answer: (3) 

14. The box-and-whisker plot below represents the results of test scores in a math class.

Integrated Algebra 12 June 2013

What do the scores 65, 85, and 100 represent?

  • (1) Q1, median, Q3
  • (2) Q1, Q3, maximum
  • (3) median, Q1, maximum
  • (4) minimum, median, maximum
Answer: (2) Q1, Q3, maximum 

15. The expression x – 3/x + 2 is undefined when the value of x is

  • (1) 2, only
  • (2) 2 and 3
  • (3) 3, only
  • (4) 3 and 2
Answer: (1) –2, only 

16. If rx – st = r, which expression represents x?

  • (1) r + st/r
  • (2) r/r + st
  • (3) r/r st
  • (4) r st/r
Answer: (1) r + st/r 

17. What is the solution of the equation x + 2/4/x?

  • (1) 1 and –8
  • (2) 2 and –4
  • (3) –1 and 8
  • (4) –2 and 4
Answer: (2) 2 and –4 

18. Which type of function is graphed below?

  • (1) linear
  • (2) quadratic
  • (3) exponential
  • (4) absolute value
Answer: (3) exponential 

19. What is the slope of the line represented by the equation 4x + 3y = 12?

  • (1) 4/3
  • (2) 3/4
  • (3) –3/4
  • (4)  –4/3
Answer: (4)  –4/3 

20. The diagram below shows the graph of which inequality?

Integrated Algebra 12 June 2013
  • (1) y > x – 1
  • (2) y ≥ x – 1
  • (3) y < x – 1
  • (4) y ≤ x – 1
Answer: (4) y ≤ x – 1 

 

Integrated Algebra 12 June 2013 Questions Answers Keys

Mathematics 23 June 2009Mathematics Examination Question
Mathematics 23 June 2009Scoring Key and Rating Guide

 

See also:

0 comments… add one

Leave a Comment