Earth Science January 2000

Earth Science January 2000 Questions Answers Keys.

The University of the State of New York
REGENTS HIGH SCHOOL. EXAMINATION
THREE-YEAR SEQUENCE FOR HIGH SCHOOL MATHEMATICS
COURSE I
Tuesday January 25, 2000 — 1:15 to 4:15 p.m., only

Answers 30 question from this part. Each correct answer will receive 2 credits. No partial credit will be allowed. Write your answers in the spaces provided on the separate answer sheet.Where applicable, answers may’ be left in terms of π or in radical form.

1. If x = 3 and y = 2, evaluate x2y.

Answer: 18 

2. Solve for y: 2.5(y + 2) – 1.5y = 6

Answer: 1 

3. Hal has 5 pairs of sborts, 12 shirts, and 2 pairs of sandals.What is the total number of different Outfits of a pair of shorts, a shirt, and a pair of sandals that he can wear?

Answer: 120 

4. The sides of a triangle are represented by 2a, 3a — 4b, and a + 2b. Express the perimeter of the triangle as a binomial in terms of a and b.

Answer: 6a – 2b 

5. Factor: x2 – 25

Answer: (x + 5) (x – 5) 

6. In the accompanying diagram, transversal t intersects parallel lines a and b. m∠ I = 4x + 10. and m∠2 = 14x – 30. Find the value of x.

Answer: 4 

7. Solve for p in terms of x, q, and Cp — x = y

Answer:  

8. Solve for y: 2(5 – y) = 5(y-5)

Answer: 5 

9. An astronaut weighs 174 pounds on Earth and 29 poundS on the Moon. If his daughter weighs 108 pounds on Earth, what is the daughter’s weight on the Moon, in pounds?

Answer: 18 

10. The number of degrees in the measures of the angles of a triangle are represented by x, 3x + 7, and 4x + 5. Find the value of x.

Answer: 21 

11. Each letter in the word “MATH” is printed on a separate card. What is the probability of ran— domly selecting a card with a letter that has line symmetry?

Answer: 1 

12. In the accompanying diagram, ABCD is a rec tangle. If DB = 10 and DC = 8, find BC.

Answer: 6 

13. In a basketball game. 15 of 20 foul shots that michelle attempted were successful. What percent of her shots were not successful?

Answer: 25 

Directions(14—30): For each queStion chosen, write on the separate answer sheet the numeral pre ceding the word or expression that best completes the statement or answers the question.

  • (1) 5x2y
  • (2) 5x4y3
  • (3) 12x2y
  • (4) l8x4y3
Answer: (1) 5x2y 

15. In the accompanying graph. the color of the pants worn by the students in a class is Shown.

What is the probability that a student selected at random from the class is wearing black pants?

Answer: (4)  

16. The value of 5! is

  • (1) 20
  • (2) 60
  • (3) 80
  • (4) 120
Answer: (4) 120 

17. If p is true and q is false, which statement must also be true?

  • (1) p ∨ q
  • (2) p ∨ ∼q
  • (3) p → q
  • (4) ∼p∨q
Answer: (2) p ∨ ∼q 

18. The sum of 2√3 and √27 is

  • (1) 11√3
  • (2) 3√30
  • (3) 5√3
  • (4) 4√3
Answer: (3) 5√3 

19. Which expression represents a rational number?

  • (1) π
  • (2) √3
  • (3) √7
  • (4) √16
Answer: (4) √16 

20. Which transformation is represented by the illustration?

  • (1) reflection
  • (2) dilation
  • (3) translation
  • (4) rotation
Answer: (2) dilation 
  • (1) —2
  • (2) 2
  • (3) 6
  • (4) —4
Answer: (1) —2 

22. If the converse of a given statement is q → ∼p, what is the given statement?

  • (1) p → ∼q
  • (2) ∼q→ p
  • (3) ∼p → q
  • (4) ∼q → ∼p
Answer: (3) ∼p → q 

23. Which ordered pair is the solution of this System of equations?

3x + 2y = 4
-2x + 2y = 24

  • (1) (-4,8)
  • (2) (-4,-8)
  • (3) (2,-1)
  • (4) (2,-5)
Answer: (1) (-4,8) 

24. The greatest common monomial factor of 12x2 and 8x3 is

  • (1) 96x5
  • (2) 12x2
  • (3) 8x3
  • (4) 4x2
Answer: (4) 4x2 

25. The expression (3x + 4)(2x — 6) is equivalent to

  • (1) 6x2 — 24
  • (2) 6x2— lOx— 24
  • (3) 3x2 — 12x — 24
  • (4) 2x2 + 8x -24
Answer: (2) 6x2— lOx— 24 
Answer: (3)  

27. In Which set of data is the mean greater than the median?

  • (1) 2,5,6,8,8
  • (2) 2,3,5,6,7,8
  • (3) 2,4,5,6,6,7
  • (4) 2,4,4,5,6,7,8
Answer: (4) 2,4,4,5,6,7,8 
Answer: (2)  

29. If the circumference of a circle is 8π, what is the area of the circle?

  • (1) 64π
  • (2) 8π
  • (3) l6π
  • (4) 4π
Answer: (3) l6π 

30. The diagram below shows the graph of line m.

Which equation represents this line?

Answer: (1)  

Download Earth Science January 2000 Question Answers

 Earth Science Examination QuestionDownload Earth Science January 2000 Question
 Download Earth Science January 2000 Question Answers KeysScoring Key and Rating Guidea

See also: 

0 comments… add one

Leave a Comment