Earth Science January 1998

Earth Science January 1998 Questions Answers Keys.

The University of the State of New York
REGENTS HIGH SCHOOL. EXAMINATION
THREE-YEAR SEQUENCE FOR HIGH SCHOOL MATHEMATICS
COURSE I
Thursday January 29, 1998 — 9:15 to 12:15 p.m., only

Answers 30 question from this part. Each correct answer will receive 2 credits. No partial credit will be allowed. Write your answers in the spaces provided on the separate answer sheet.Where applicable, answers may’ be left in terms of π or in radical form.

1. Solve for t: 0.09t – 3.6 = 1.44

Answer:  56 
Answer: 130 

3. The perimeter of a parallelogram is 32 meters and the two shorter sides each measure 4 meters. What is the length, in meters, of each of the longer sides?

Answer: 12 
Answer: 12 
Answer: 26 

6. Let p represent “It was a warm summer day,” and let q represent “The family went to the beach.” Using p and q. write in symbolic form: “If the family went to the beach, then it was a warm summer day.”

Answer: q → p 

7. If point (k,5) is on the graph of the equation 3x — 4 = y, what is the value of k?

Answer: 3 

8. If 321,000,000,000 is written in the form 3.21 x 10n, what is the value of n?

Answer: 11 

9. If a = —2 and b = —3, what is the value of 3a2b?

Answer: – 36 

10. Find the sum of 3x+ 5x -1 and x2-2x—7.

Answer: 4x2 + 3x – 8 
Answer: 4 
Answer: 8 

13. When simplified, √50 equals x√y. If x and y are both integers, what is the value of x?

Answer: 5 
Answer: 120 

15. Express (4x — 5)(6x + 5) as a trinomial.

Answer: 24x2 – 10x – 25 
Answer:  

17. The volume of a rectangular solid is 80 cubic centimeters, the length is 2 centimeters, and the width is 4 centimeters. Find the number of centimeters in the height of the rectangular solid.

Answer: 10 

Directions: For each question chosen, write on the separate answer sheet the numeral preceding the word or expression that best completes the statement or answers the question.

18. If the length of a rectangle is represented by 20a and the width is represented by 0.4a, the area of the rectangle is represented by

  • (1) 50a
  • (2) 80a2
  • (3) 20.4a2
  • (4) 8a2
Answer: (4) 8a2 
Answer: (1)  

20. If p represents “All sides are congruent” and q represents “All angles are congruent,” then for which figure will the statement p ∧ q be true?

  • (1) rectangle
  • (2) rhombus
  • (3) square
  • (4) trapezoid
Answer: (3) square 

21. Which statement is true for the following group of data?

11, 13, 18, 19,19

  • (1) mean > median
  • (2) mean > mode
  • (3) mode = median
  • (4) median < mode
Answer: (4) median < mode 

22. What is the converse of r →∼ s?

  • (1)  ∼ s → r
  • (2)  r → s
  • (3)  ∼ s → r
  • (4)  s → r
Answer: (1) ∼ s → r 

23. When x is an integer, what is the solution set of 5 ≤ x < 8?

  • (1) {5,6,7,8}
  • (2) {5,6,7}
  • (3) {6,7,8}
  • (4) {6,7}
Answer: (2) {5,6,7} 

24. What is the greatest Common fictor of 24a2b and 18abc?

  • (1) 6
  • (2) 6ab
  • (3) 6a2b
  • (4) 6abc
Answer: (2) 6ab 

25. Which measure is always the same as the 25th percentile?

  • (1) mean
  • (2) median
  • (3) upper quartile
  • (4) lower quartile
Answer: (4) lower quartile 

26. If 21x3 – 42x2 + 3x is divided by 3x, the quotient is

  • (1) 7x2 — 14x + 1
  • (2) 7x3—42x2+3x
  • (3) 7x2 — 14x
  • (4) 7x2+ 14x—1
Answer: (1) 7x2 — 14x + 1 
  • (1) 0
  • (2) 2 or—3
  • (3) —2 or 3
  • (4) —1
Answer: (2) 2 or—3 

28. If 9x + 2a = —3a + 4x, then x equals

  • (1) 1
  • (2) 0
  • (3) —a
  • (4) —5a
Answer: (3) —a 

29. At which point will the graphs of the equations 2x + y = 8 and x — y = 4 intersect?

  • (1) (0,4)
  • (2) (4,0)
  • (3) (—4,0)
  • (4) (5,—2)
Answer: (2) (4,0) 

30. What is the value of 5P3?

  • (1) 6
  • (2) 15
  • (3) 60
  • (4) 125
Answer: (3) 60 

Download Earth Science January 1998 Question Answers

 Earth Science Examination QuestionDownload Earth Science January 1998 Question
 Download Earth Science January 1998 Question Answers KeysScoring Key and Rating Guidea

See also: 

0 comments… add one

Leave a Comment