Regents Algebra Practice Test

Regents Algebra Practice Test 2018 Problem Question Answers MCQ. These are the latest Regents Algebra Practice Test. candidates may participate in this free online Algebra Practice Test. The Regents question is based on multiple choice question (MCQ) answers.

Algebra Practice Test

1.) The expression (2 + 5i)2 is equivalent to

  • (A) 21 +20¡
  • (B) -21 + 20¡
  • (C) 4 + 25¡
  • (D) 29 + 20i
 Answer: (B) -21 + 20¡  

2.) If f(x) = x2 + 4 and g(x) =√1-x, what is the value of (f og)(-3)?

  • (A) 13
  • (B) 8
  • (C) 2
  • (D) 2¡√3
 Answer: (B) 8  

3.) What are the values of θ in the interval Oo ≤ θ ≤ 360o that satisfy the equation √3 tan θ + 1 =0 ?

  • (A) 300 , 2100
  • (B) 600 , 2400
  • (C) 1500 , 3300
  • (D) 1200 , 3000
 Answer: (C) 1500 , 3300   

4.) Express sec θ. cot θ as a single trigonometric  function.

  • (A) sin θ
  • (B) cos θ
  • (C) tan θ
  • (D) csc θ
 Answer: (D) csc θ   

5) Which graph represents the solution set of   | x – 3 | ≤ 4
Algebra Practice Test MCQ 5

 Answer: (B)  

6.) Which function is NOT one- to –one?

  • (A) {(4,3), (3,2), (2,1), (1,0)}
  • (B) ) {(2,1), (4,2), (6,3), (8,4)}
  • (C) ) {(0,4), (2,3), (4,5), (2,4)}
  • (B) ) {(5,1), (4,2), (3,3), (2,4)}
 Answer: (C) {(0,4), (2,3), (4,5), (2,4)}  

7.) In ΔABC , AB = 12 meters and AC = 20 meters. If the area of the triangle is 77, find the
measure of angle A to the nearest degree.

  • (A) 640                 
  • (B) 500               
  • (C) 400                
  • (D) 390

 Answer: (C) 400   

8.) Which graph does NOT represent a function?

 Answer: (D) Fails the vertical line test   

9.) The expression log2 8 is equivalent to

  • (A) ¼
  • (B) 2
  • (C) 3
  • (D) 4

 Answer: (C) 3   

 Answer: (A)   

See also: 

0 comments… add one

Leave a Comment